Manyika, ez nagyon tetszik! Kipróbálom - persze AMC-ben!
5db. alma,
3 dkg.vaj,
9dkg.porcukor
,4 db. tojás,
1db.citrom
Az almákat felkockázzuk, kevés vízben megfőzzük.A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjébe csipetnyi sót teszek, s míg sor kerül rá, a hűtőbe tesszük.A vajat, barnacukrot, tojássárgát kikavarjuk, belereszeljük a citromhéjat.A megfőtt almát egy szögletes jénai tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével,rásimítjuk a tojássárgás-vajas masszát. Ezután kemény habbá verjük a tojásfehérjét, s a massza tetejére terítjük.
Forró sütőbe toljuk, mikor barnulni kezd a teteje, kikapcsoljuk a sütőt, kis ideig pirítjuk még.nagyobb kockákra szeletelve tálaljuk
Manyika, ez nagyon tetszik! Kipróbálom - persze AMC-ben!
Kipróbáltam - persze teljesen AMC technikával. Megpároltam az almát víz nélkül, így a masszát egyszerűen rásimítottam és a habot is, ugyanabban az edényben, amiben pároltam. Ráfordítottam a Navigeniót és megsütöttem. Pillanatok alatt készült el és isteni finom volt! Köszi ezt a remek receptet!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!