30 dkg liszt
-1 csomag sűtőpor
-22 dkg vaj
-10 dkg cukor
-1 tojás
-1 citrom
-25 dkg barack-vagy málnalekvár
A tetejére:
-20 dkg cukor
-3 tojás
-15 dkg dió
-1 csomag vaniliás cukor
Lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan gyúrd össze. A tészta kétharmad részét nyújtsd vékonyra, és fektesd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg lekvárral. A krémhez a cukrot keverd habosra a tojássárgájákkal. Add hozzá a darált diót, ízesítsd vaníliás cukorral, majd a tojások fehérjéből vert habot is forgasd bele. Egyenletesen simítsd el a lekváros tésztalapon.
Végül a maradék tésztából sodorj pálcikákat és készíts rácsozatot a sütemény tetejére.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt süsd szép rózsaszínűre. Ha kihűlt, szeleteld.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!