Kimagozzuk a meggyet. Magozottan kell 3,5 kg-nak lennie. Beletesszük a 6 l-es Kristály Tálba. Ráöntjük a cukrot, rászórjuk a tartósítót.
Addig hagyjuk állni, amíg a cukor teljesen felolvad, közben többször megkeverjük a lyukas közepű Mesterfogás Keverőkanállal.
Miután a cukor feloldódott, a meggyet üvegekbe rakjuk, lével feltöltjük és a csavaros tetővel jól lezárjuk és mehet a helyére.
A visszamaradt levet leszűrjük, üvegekbe töltjük, lezárjuk és szörpként fogyasztjuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!