Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Májas-tüdős hurka.

felvitel dátuma: 2015-10-18 11:44:59       mai nézettség: 1       nézettség: 1629
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
1 db. sertés fej,
1 db. máj
1 tüdő
1 szív
kevés szalonna nyesedék,
40 g.
20 g. őrölt bors
40 g. szárított majoránna,
1 fej fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma
0,5 kg rizs,
1 kanál őrölt pirospaprika.
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
A rizst előző nap meg szoktuk főzni. A fejet, a májat, a tüdőt, a szalonna nyesedéket lassú tűzön abáljuk meg fedő alatt, nagyobb kondérban. Közben nagyon apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, majd kevés zsíron megfonnyasztjuk őket
Amikor a hurkába való húsok megfőttek, lefejtjük a fejhúst a csontról, a tüdőt, a májat csíkokra vágjuk.
A hurkába valókat daráljuk le. Nagyobb edényben keverjük el rizzsel, fűszerezzük meg ízlés szerint. (én minden esetben megkóstolom, és ha kell utána is fűszerezem) A hurkákat a töltés után ismét megabáljuk, amikor enyhén veszít , és bors tartalmából, tehát ha az első kóstolásnál túlzottan fűszeresnek tűnik, ne keserítsen el bennünket! Amikor bekevertük, és megkóstoltuk a hurka töltelékét, a darálóra, vagy hurkatöltőre helyezzünk töltőcsövet, majd lazára engedve töltsük bele az előre elkészített, jól kimosott, beáztatott belekbe. A hurkák végeit összekötve, engedjük őket ismét az abálólébe, majd lecsöpögtetve, sima felületre terítsük őket használt, de tiszta abroszra, míg azok ki nem hűlnek. Sütéskor kevés zsíron, hústűvel, vagy villával körben megszurkálva süssük ki őket.
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/10/hazi-disznotoros-es-majas-tudos-hurka.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 bereczkiné jenei katalin 2015 október 20

hajduböszörményben a májas hurkát annyi külömbséggel csináljuk, hogy a hushoz. a szalonna darabokhoz a rizshez, füszerkéntmajoránnát sót borsot és egy nagyon kevéske cukrot épp hogy csak érezzen egy kicsit. nagyon különleges igy is az ize . erről is hires hajduböszörmény , böszörményicukrosdmájas hurkának nevezik hagyományos tájjellegü ételek között tartják számon . csak mint érdekesség azért irtam le ez a recept is bizonyára nagyon finom .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.