nagyon ötletes,ezt is elmentem.Pannikám muszáj mindíg valami újat kitalálnom a családnak,puszi,Hugi.
1 kg csirkecombfilé
1/2 kg csirke vagy pulykamáj
1 zsemlye
2 tojás
petrezselyemzöldje,
1-2 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
olaj a kisütéshez és a resztelt májhoz
őrölt kömény, bors, só, prézli ízlés szerint
A csirkenugetthez 2 csirkemell, só, liszt, tojás, prézli
A csirkecombokat megmossuk, kissé ellapítjuk, ha nem lenne túl egyenletes.
A májat kockákra vágjuk, rádobjuk a forró olajon megpirított hagymára, borsozzuk, koménymaggal magszórjuk.
Kissé hülni hagyjuk, majd hozzáadjuk az áztatott kifacsart zsemlyét, a tojásokat , a fokhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldjét.
Picit sózzuk.
A combok egyik oldalára halmozzuk, a másik oldalt ráhajtjuk és bepanírozzuk a szokásos módon.
Lassú tűzön megsütjük.
A csirkenugettekhez a csirkemellet apró, egyforma kockákra vágjuk, bepanírozzuk lisztbe, tojásba és prézlibe, majd megsütjük.
Sült krumplit adunk hozzá, de finom rizssel vagy tarhonyával, esetleg krumplipürével is.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!