2 cs. Tante Fanny Friss vajas-leveles tészta 270 g
10 dkg vaj
12 dkg szarvasi pulykamájas
1 db tojás
liszt
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A Tante Fanny friss leveles tésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, majd a sütőpapírral együtt kitekerjük.
Egyforma négyzeteket vágunk, majd a négyzetek közepéből is 2x2 cm négyzet alakú lapocskát vágunk majd enyhén lisztes késsel.
Az egybenhagyottakat fölvert tojással megkenjük, és a lyukas négyzeteket rájuk illesztjük ( ezt kétszer tesszük meg) , majd ezek tetejét is megkenjük tojással.
Tepsíbe helyezzük, majd előmelegített sütőben 210 C fokon pirosra sütjük
Közben a májkrémet és a vajat simára keverjük.
A megsült tésztakosarak üregét megtöltjük a májkrémmel, és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!