Egy az egyben így készítem én is :) Finom !
Hozzávalók:
50 dkg apró krumpli
1 fej lila hagyma
1 kis pohár tejföl
4-5 evőkanál majonéz /én üzletből vettet használok/
1 kis fej vöröshagyma
1-2 evőkanál mustár
egyéb hozzávalók-só, őrölt fehérbors, néhány csepp citromlé, ecet, cukor /kristály és por/
Elkészítés:
A krumplit héjastól megfőzöm, majd megpucolom és egy tálba téve, hozzá karikázva a lila hagyma is, még melegen felöntöm sós, ecetes, cukros lével, hogy ellepje és ebben hagyom kihűlni.
Addig elkészítem a mártást, amihez a tejfölt, a porcukrot, sót, néhány csepp citromlevet, nagyon apróra, esetleg reszelve a vöröshagymát és a mustárt hozzáadva jól elkeverem. Addig adok hozzá az összetevőkből, míg a kellő ízt el nem érem. Ez mindenkinek a saját szája íze szerint érhető el. Ha elkészült a mártás, akkor a páclét leöntöm a krumpliról és óvatosan, hogy ne törjem össze a krumpli karikákat, beleforgatom a mártásba. Fogyasztható azonnal is, de jobban összeérnek az ízek, ha több órát állni hagyjuk a hűtőben.
Sült és panírozott húsokhoz, halakhoz kínálható!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!