50 dkg 30 %-os zsírtartalmú darált sertés hús
25 dkg sertésmáj
2 db szikkadt zsemle
2 db tojás
só, bors, majoranna, őrölt kömény
1 nagyobb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 üveg Áfonyás lilahagyma lekvár
A májat, és a vöröshagymát daráljuk le, majd keverjük össze a hússal. A fokhagymát préseljük össze, zsemlét áztassuk be, majd tegyük a húshoz. Adjuk hozzá a két tojást, fűszerezzük, és keverjük át alaposan.
Az őzgerinc formába rakjuk bele a pástétom masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig süssük.
Ha kihűlt borítsuk ki a formából, szeleteljük. Friss kenyérrel és Áfonyás lilahagyma lekvárral kínáljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!