A tésztához:
1 kg liszt,
5 dl tej,
20 dkg cukor
,5 tojás sárga,
20 dkg olvasztott vaj,
5 g só,
5 dkg élesztő,
Töltelékhez
25 dkg darált mák
15 dkg cukor
1,5 dl tej
4 db alma kockázva
Kenéshez
1 tojás
egy csepp tej
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Közben a mákkal kikeverjük a cukrot és a tejet ráöntjük ,hogy jól megszívja magát és ne legyen száraz .Ha megkelt jól a tésztánk három felé vesszük .Kinyújtjuk másfél centiméter körülire .Megpucoljuk az almát és felkockázzuk.
A kinyújtott tészta egyik felét derelyevágóval bevagdossuk. Másik oldalára halmozzuk a mákot és almát és óvatosan feltekerjük a bevagdosott rész felé.
Mindhárom résszel így járunk el.
Tepsire tesszük egymás mellé.
A tetejét a tojással elkevert csepp tejjel megkenjük.
Majd előmelegített 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!