Először elkészítjük a krémet:
1.A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a pudingporral.
2.Felforraljuk a tejet.
3. Először egy keveset merünk belőle a tojássárgás keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a többit is hozzáadjuk, és sűrűre főzzük.
4.Megvárjuk, amíg kihűl, majd a vajjal jól kikeverjük.
5. A kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.
6. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük.
7. A darált mákhoz hozzáadjuk a citromhéjat, majd az egészet a tejes folyadékhoz vegyítjük.
8. Ráöntjük a kiflikarikákra, és várunk kicsit, míg a kifli felveszi a folyadékot.
9.Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, belenyomkodjuk a kiflis masszát,tetejét megszórjuk meggyszemekkel, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
10.Közben a 4 tojás fehérjét felverjük a cukorral,majd a kemény tojáshabba belekeverünk 1 ek baracklekvárt.
11.Sütőből kivesszük a mákos gubát és a kihűlt krémet a tetejére simítjuk,majd a tojáshab is a krémre kerül.
12.Díszítésnek megszórjuk mákkal.
13.Visszatoljuk a sütőbe pár percre,hogy a teteje szép aranybarnára süljön.