50 dkg liszt,5 dkg élesztő,egy evk cukor +3 kanál porcukor,,3 tojás,10 dkg margarin,2 dl tej,és egy csapott mokka kanál só,és ha szükséges,a jó zálogú tésztához,,a végén pótólhatjuk ,ha kell liszttel,vagy tejjel,Egy nagyobb tál forró vízzel félig..........A töltelékhez 2 kanál mazsola,kicsi citrom reszelt héjja,és leve,és 20 dkg darált mák,és 15 dkg por cukor.,1 vaníliás cukor.
a tálba bele tesszük a lisztett,a két tojás sárgáját,és a margarint,és a tejben fel futtatott élesztőt,és sót cukrot,és nagyon finoman kezelhető jól ki dolgozott tésztát kapjunk,és egy cipót készítünk,és egy órát állni hagyjuk,kellni a nagyobb tálban elő készített meleg vízbe,és tiszta három konyha ruhával letakarjuk,amikor meg kelt,már a sütő meleg legyen,és a cipót ketté osztjuk,és az egyiket ki nyújtjuk,két három centi vastagra,és az elő készített darál mákot össze keverjük a mazsolával,a cirom héjjal,és kicsi levével,és ügyesen fel tekerjük,mind két szélét befelé hajtjuk,és így tekerjük tovább,és a tetejét egy fel vert tojással amiben egy vaníliás cukrot ha teszünk finomabb lesz,és ezzel a tojással mag kenjük.......és a másik cipt ugyan így készítsük el,és forró sütőben inkább halvány pirosra süssük,és a sütőből,ha ki vesszük melegen még egy kis hideg vízzel mag kenjük a kalács tetejét,és így hüljön ki,és kész.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!