Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mákos kalács és hamis kakaós tekercs Katától

felvitel dátuma: 2018-10-30 19:37:49       mai nézettség: 1       nézettség: 894
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók tészta:
1 kg. liszt
6 db tojás (M - es)
1 cs élesztő (5 dkg.)
12 dkg zsír (nem olvasztott)
4 dl. tej
kevés vanília paszta, vagy 1 cs. vaníliacukor
2 kk. só
10 dkg. eritrit (édesítő)
kenéshez 1 tojássárgája 
a csiga locsolásához kb. 1 merőkanál édesített tej

Mák töltelék: 
30 dkg. darált mák
20 dkg. eritrit por édesítő
kevés tej ( kb. 1,5 dl.)
A mákot és az édesítőt ledaráljuk,majd annyi meleg tejjel keverjük össze, hogy kenhető legyen a töltelék.

 

"hamis kakaós" krém:
10 dkg. karobpor ( kakaó helyettesítő )
15 dkg. vaj (lágy legyen, de ne folyékony)
15 dkg. eritrit édesítő
A karobport, a lágy vajat, édesítőt habosra keverjük.

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés tészta:
Az élesztőt a langyos tejbe tesszük, egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba öntjük, belekeverjük az édesítőt,sót, majd a zsírral összemorzsoljuk, 
hozzáadjuk a tojásokat a tejben felfuttatott élesztőt, a vaníliapasztát és az egészet jól kidolgozzuk.
(Ha szükséges kevés tejet tehetünk hozzá, ez függ a tojás méretétől a liszt fajtájától.)
Akkor jó, ha elválik a táltól a tészta és a kezünk sem marad ragacsos.
Letakarjuk és duplájára kelesztjük, ez függ attól, hogy milyen meleg van a helyiségben, illetve, hogy a hozzávalók hideg helyen voltak-e.
Amikor megkelt a tésztánk, kiöntjük egy deszkára, majd kézzel eligazgatjuk, kicsit kihuzigáljuk, (lehet nyújtani is) majd kettévágjuk, az egyik tésztát vékonyra kihúzogatjuk, vagy nyújtjuk és a krémet egyenletesen rákenjük, a hosszabbik oldalánál feltekerjük, kb. 5 cm darabokra vágjuk, tepsibe rakjuk, majd 175 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük, de mielőtt elkészül, kivesszük és meglocsoljuk az édesített tejjel, majd készre sütjük.

A tészta másik felét, ketté vágjuk és a mák tölteléket megfelezve mindkét tésztát megtöltjük, hosszabb oldalánál feltekerjük, tepsibe tesszük, lekenjük tojássárgájával, amíg a sütő felmelegszik (175 fok) addig pihentetjük, majd kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük. 
Jó étvágyat hozzá!
saját recept

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ibolya 2018 november 02

Nagyon finom, én màr elkészítettem. ;-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.