A tésztához:
40 dkg finom liszt
20 dkg margarin
5 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
csipet só
1-2 evőkanál tejföl
1 cs.sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg darált mák
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
2 ek.búzadara
1/2 l tej
10 dkg mazsola
A tetejére:
1 db tojás a kenéshez
porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, cukrot, sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a mazsolát, mákot, cukrot, citromhéjat és a búzadarát.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk a tepsink méretére. Rásimítjuk a tölteléket és kinyújtjuk rá a másik lapot. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük közepes lángon.
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!