Főoldal » Mákos stangli
felvitel dátuma: 2013-09-13 16:56:37
mai nézettség: 1
nézettség: 819
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
1 kg liszt
2 sütőpor
4 kávés kanál só
3 dl olaj
3 dl fehér bor ( lehet sörrel is )
10 dkg mák
10 dkg szezámmag
kenéshez 1 tojás
Előkészületi idő: 45 perc
Elkészítés:
Elkészítés:
Minden hozzávalót hozzáadunk a tojás kivételével,ha nagyon nehéz vele dolgozni lehet hozzá tenni egy kis olajat vagy bort ( sört)amivel éppen készitjük.Nem szabad hogy a tészta nagyon lágy legyen mert akkor nem fog sikerülni a csavarulat a tésztán.Ha összedolgoztunk mindent akkor kinyujtjuk a tésztát de nem szabad lisztezni az alját 5 miliméteres vastagségú legyen és lekenjük tojással és megszórjuk szezámmagal kicsit rátapsikoljuk hogy ne hulljon le róla.Ezután a tészta alá nyúlunk finoman hogy el ne szakadjon és az egészet megforditjuk hogy a szezámmagos fele legyen alul.Elnyujtjuk kicsit mert ijenkor össze húzódik kissé a tészta.Megkenjük a tojással és megszórjuk jól mákkal ,megtapsikoljuk hogy ne hulljon le róla könnyen.Ezután nagyon vékony csíkokat vágunk és tetszés szerinti hosszúságú csíkokat készítünk amit megcsavargatunk hogy spirál legyen.Sütőpapírra rakjuk és sütjük szép pirosra .
Jó étvágyat!
Szakács: Teci
Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!