A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 sütőpor, kb. 3 evőkanál lekvár
A töltelékhez: 2 tojás, 25 dkg kristálycukor, 13 dkg Ráma margarin, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 3 dl tej, 20 dkg darált mák
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.
Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 35 perc alatt sül át. Légkeveréses sütőben 160 fokon indítjuk a sütést, majd a sütési idő utolsó harmadában kicsit mérsékeljük a hőfokot, ügyelve, hogy a vastag tészta átsüljön, de ne száradjon ki.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!