40 gkg cérna metélt
2 tojás
4 evőkanál tejföl
25 dkg darált mák
1 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg finom kristály cukor
6 dkg margarin olvasztva
1 cs. réteslap
4 evőkanál búzadara
1 nagy tepsi: 39 cm x 30 cm
A cérna metéltet, egy lábosban enyhén sós vízben, 1 evőkanál olajjal, puhára főzzük, majd leszűrjük és hidegre hűtjük.
Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnal, és 2 evőkanál búzadarával meghíntjük egyenletesen.
A kihűlt tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaniliás cukrot, cítrom reszelthéját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, ezt jól összedolgozzuk.
Majd a kemény habbá vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk, és a tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk rá, és a maradék búzadarával megszórjuk.
Végül a maradék 4 réteslapot rátesszük, és a már előmelegített sütőben, közepes lángon, 40 perc alatt készresütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni és vaniliás porcukorral, megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
Margarinnal megkenjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!