Hozzávalók: 10 db kifli, 40 dkg mák, 25 dk kristálycukor, 1 liter tej,
Krémhez: 2 db vaniliapuding 8 dl tej, 6 evőkanál cukor , 2,5 dl habtejszín
A kifliket karikára vágom, és az 1 liter forrásban lévő tejjel leforrátzom, megszórom a darált mákkal, amit előzőleg cukorral keverve ledaráltam. Ezt az egészet egy tortafomába teszem amit sütöpapírral előzőleg kibéleltem és 180 fokon 25 percig sütöm. Míg sül addig megfőzöm a pudingot a cukorral és kihűtöm. Ha kihűltek a guba is meg a krém is akkor a krémet felvert tejszínhabbal óvatosan kikeverem és a guba tetejére teszem. Hűtőbe rakom egy éjszakára és másnap leveszem a karikát róla, tálcára teszem és tejszínhabbal díszítem, egy kis mákkal is dekoráltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!