1 csésze mák
2 csésze forrásvíz
1 csipet tiszta só
1 kk hársméz
A mákot éjszakára beáztatjuk, hogy az enzimgátlók felszabaduljanak belőle.
Reggel az áztató vízzel együtt turmixgépbe rakjuk, és 2-3 percig turmixoljuk. Addig, amíg szép fehér lesz.
Utána tüll anyagon (harisnyán) keresztül megszűrjük, és jól kinyomkodjuk:
Olyan finomra turmixoltam, hogy még a tüllön is ment át mákocska, így tálalás előtt a legsűrűbb szűrőn még egyszer átszűrtem.
Maradt még holnapra is
( Figyeljetek rá - 2 napnál tovább a magtejek sem tarthatók, mert a magas fehérjetartalmuk miatt megsavanyodnak !!! )
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat.
Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését.
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.
Jótékony a sebek gyógyulásában.
Növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!