Nagyon jó, ki fogom próbálni!
3 db piskóta tortalap
150 gr örölt mák
2 db vaníliás cukor
5 dc tej a pudinghoz
1 db vaníliás pudingpor
2 dc tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál szilvalekvár
0.5 dc szilvapálinka
100 gr főzőcsokoládé
diónyi vaj
Egy db tortalapot megkenek a pálinka felével, majd 3 evőkanál szilvalekvárral.
Elkészítem a mákkrémet: egy tortalapot összetörök, leforrázom 2 dc tejjel, amibe 2 db vaníliáscukrot kevertem, hülni hagyom. Vaníliás pudingot készítek fél liter tejből, amibe 2 evőkanál cukrot tettem. Ha kész, belekeverem a mákot, 4 evőkanál cukrot, a pálinkát, és a leforrázott, de kihűlt piskótamasszát.
A krémet rákenem a tortalapra. Erre ráhelyezem az utolsó, a harmadik tortalapot, megkenem a megmaradt szilvalekvárral. A csokoládéból a vajjal csokoládémázat készítek, és ezzel vonom be a torta tetejét. A hűtőbe teszem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!