Ez igen, nagyon tetszik! Ugyes voltál, mint mindig!
25 dkg liszt
1 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg darált mák
1,5 dl tej
1 cs. sütőpor
Krémhez:
3,5 dl tej
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. zselatin-fix
mandarin
A tojást elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a tejet, a lisztet, a sütőport és a darált mákot. Kikavarom sima masszává, és egy vajjal kikent, lisztezett kis tortaformába beleöntöm. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Érdemes ellenőrizni egy fogpiszkálóval, mert elég sűrű a tészta, nehogy a közepe nyers maradjon. Kiszedjük a formából, és hagyjuk hűlni. Közben a 3,5 dc tejben a 3 ek. cukorral megfőzzük a pudingot, jó sűrűre. Kavargatva hűtjük, majd amikor már csak langyos, belekeverjük a zselatin-fixet is. A kihűlt tortát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék vaníliás krémmel befedjük a tészta tetejét, és gerezdekre szedett mandarinnal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!