4 dl tej
1 cs vaníliás puding
10 dkg cukor
20 dkg vaj
10 dkg hámozott mandula
1 cs babapiskóta (kerek)
1 dl rum (vagy rumaroma)
2,5 dl habtejszín
Díszítéshez: tortadara
Hagyományos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni.
A pudingoz hozzáadjuk az olvasztott vajat.
A darált mandulát is a vajas krémhez adjuk.
Egy üvegtálat kibélelünk fóliával és egy réteg krémet rakunk rá.
A tejet elkeverjük a rummal vagy a rumaromával amibe a babapiskótát megmártjuk majd a krémre helyezzük.
Ismét egy réteg krémet kenünk rá.
Addig ismételjük míg a babapiskóta tart.
Az utolsó réteg piskóta legyen!!
A tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órán át pihentetjük.
Óvatosan kiborítjuk és eltávolítjuk róla a fóliát.
A tejszínből habot készítünk, bekenjük vele a tortát és tortadarával díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!