Jó reggelt! Az nem szerepel a recept krémének a leírásában, hogy mennyi mézet, tejet kell hozzá adni.üdvözlettel Ili
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg vaj
20 dkg cukor
3 evőkanál holland kakaópor
1”/2 cs sütőpor
30 dkg liszt
2 dl tej
Krémhez:
2 dl málnalé vagy 1 dl málna szörp
2 evőkanál méz
1 cs puncs puding
2 dl tej
2 dl növényi habtejszín ,Hullala
1 cs vaníliás cukor
A díszitéshez:
15 dkg nyújtható fondant citrom sárga
15 dkg nyújtható fondant kék
3 dkg nyújtható fondant fehér
Elkészítés:
A tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaóport ,a sütőporral vegyített lisztet és a tejet .
A tésztánk tejföl sűrűségű legyen.
Virág alakú szilikon formában sütöm amibe beleöntjük a masszát.
170 fokon 25perc alatt megsül.
Ha kész kihűtjük ,kiborítjuk a formából és éles késsel 4 felé vágjuk.
A málnalét a tejjel vaníliás cukorral és a mézzel vegyítjük majd bele keverjük a pudingot ,amiből sűrű krémet főzünk. Ezután lehűtjük .Idő közben a növényi tejszínt kemény habbá felverjük és ha kihült a pudingos krém összekeverjük a habbal.
A krémmel a lapokat meg kenjük és befedjük az utolsó lappal.
Amíg elkészülünk a fondantal hűtőbe tesszük a tortát .
Kartonból kivágunk a torta formára illő virág szirmokat ,mivel az alap fondantom fehér először az adagokat beszínezem a kívánt színre ,jól kigyúrom őket és kinyújtom egyenként a mennyiségeket.
A fondant 3-4 mm vastag ,erre illesztem a szirmokat amit kartonból vágtam és mindegyik színből 8-8 szirmot vágok ki.
A közepe a fehér színű a virágnak. Ezt is kinyújtom és 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kivágom a kört .
Ha ezzel kész vagyok megdíszítem a torta tetejét a szirmokkal ,.Közepét megszurkálom fogvájóval.
Lehűtve tálaláskor cikkekre vágjuk.
Ez a torta nálunk szülinapra készült ,nagyon finom .
Jó reggelt! Az nem szerepel a recept krémének a leírásában, hogy mennyi mézet, tejet kell hozzá adni.üdvözlettel Ili
Kedves Ilona a recept hozzávalóknál a kis nyíllal lehet az oldalt lejjebb lapozni Iderakom a hozzávalókat a krémhez és a díszitéshez: Krémhez: 2 dl málnalé vagy 1 dl málna szörp 2 evőkanál méz 1 cs puncs puding 2 dl tej 2 dl növényi habtejszín ,Hullala 1 cs vaníliás cukor A díszitéshez: 15 dkg nyújtható fondant citrom sárga 15 dkg nyújtható fondant kék 3 dkg nyújtható fondant fehér
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!