Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Málnakrémes frankfurti koszorú

felvitel dátuma: 2013-08-17 16:39:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1097
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 Málnakrémes frankfurti koszorú

Hozzávalók: 15 dkg vaj,csipet 32 dkg cukor,2 cs. vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,5 tojás,22 dkg liszt 12 dkg étkezési keményítő,1 cs. Sütőpor,4 evőkanál tej,30-35 dkg mirelit málna,1 evőkanál zselatin,2 evőkanál 
citromlé,1 nagy pohár tejföl,5 dl tejszín,2 cs. Gála vanília puding (főzés nélküli),20 dkg mandulapehely

Elkészítés:
A vajat a sóval, 20 dkg cukorral 1 cs. Vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett 26 cm-es kapcsos koszorúformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük
Hagyjuk kihűlni.
A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük)

A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
Addig elkészítjük a másik krémet.
A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszint, beleszórjuk az öntetport és felverjük
Ezt a krémet azonnal fel kell használni mert megköt és grízessé válik!
Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tészták azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta és az egészet bevonjuk a krémmel.

A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihült szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.

Előkészületi idő: 55 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

 Málnakrémes frankfurti koszorú

Hozzávalók: 15 dkg vaj,csipet 32 dkg cukor,2 cs. vaníliás cukor,1 citrom reszelt héja,5 tojás,22 dkg liszt 12 dkg étkezési keményítő,1 cs. Sütőpor,4 evőkanál tej,30-35 dkg mirelit málna,1 evőkanál zselatin,2 evőkanál 
citromlé,1 nagy pohár tejföl,5 dl tejszín,2 cs. Gála vanília puding (főzés nélküli),20 dkg mandulapehely

Elkészítés:
A vajat a sóval, 20 dkg cukorral 1 cs. Vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, rászitáljuk 7 dkg keményítővel és sütőporral elvegyített lisztet, összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet. A tésztát margarinnal kikent, morzsával meghintett 26 cm-es kapcsos koszorúformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük
Hagyjuk kihűlni.
A málnát citromlével, 7 dkg cukorral és a maradék vaníliás cukorral keverés mellett felforraljuk. A megmaradt keményítőt és a zselatint 7-8 evőkanál vízben elkeverjük és besűrítjük vele málnapürét. Kb. 5 percig főzzük. (Ritka kevergetéssel kihűtjük)

A tésztát 3 lapra vágjuk. Az alsóra kerül a kihűlt de még kenhető málnakrém. Hagyjuk teljesen megkötni!
Addig elkészítjük a másik krémet.
A tejfölt a többi cukorral elkeverjük, hozzáöntünk 4 dl tejszint, beleszórjuk az öntetport és felverjük
Ezt a krémet azonnal fel kell használni mert megköt és grízessé válik!
Egy vékony réteget kenünk a málnakrémre, ráhelyezzük a második tészták azt bőségesen megkenjük, majd jön a harmadik tészta és az egészet bevonjuk a krémmel.

A mandulát szárazon megpirítjuk, mikor kihült szépen feldíszítjük vele a süteményünket.
Legalább 1 órát hűtőbe állítjuk.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.