80 dkg málna
80 dkg kristálycukor
1 l vodka
Egy 3 literes dunsztosüvegbe rakjuk a málnát, amit előtte természetesen jól elmosunk és a sütőben tetejükkel együtt csírátlanítunk.
Lehetőleg tiszta legyen a málna, hogy ne kelljen megmosni, hogy ne törjön össze.
Rászórjuk a kristálycukrot, és összerázzuk egy kicsit.
Ráöntjük a pálinkát, és megint megmozgatjuk.
Jól lezárjuk, és félárnyékos helyen legalább 20 napig érleljük. Legjobb naponta egyszer-kétszer egy kicsit megrázogatni - forgatni, hogy a cukor lassan felolvadjon.
Leszűrjük üvegbe, és a likőrt még legalább 2 hónapig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy érlelődjön.
Megjegyzés:
Nekem a 3 literes csavaros üvegeim foglaltak, így 2 db 1,8 literesben oldottam meg az elkészítést.
Tipp:
Ezzel az eljárással bármilyen gyümölcslikőrt készíthetünk. Eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye, szeder, alma, körte, őszi- és sárgabarack, körte, sárgadinnye, stb. Arra kell ügyelni, hogy minél keményebb húsú a gyümölcs, annál tovább kell érlelni, ezenkívül, a nagyobb gyümölcsöket fel kell darabolni, lehetőleg egyforma darabokra. Például az alma körte, legalább 2 és fél hónapig érjen, mielőtt leszűrjük.
A gyümölcsöt leszűrés után felhasználhatjuk süteményekhez, gyümölcssalátákhoz, fagylalthoz. Természetesen gyerekek azokból semmiképpen nem ehetnek, mivel a gyümölcsnek magas lesz az alkohol tartalma!
Csak 18 éven felülieknek!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!