Biztos nagyon fincsi, mert jól néz ki.elmentettem, puszi.
A krémhez:30 dkg málna, 8 dkg porcukor, 1dl málnás joghurt, 1 dl tejszín, 12,5dkg mascarpone, 1 csomag zselatin fix.
A piskótához: 8 tojás, 6 evőkanál sima liszt, 2 evőkanál rétesliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 8 evőkanál cukor..
A díszítéshez: 4 dl tejszín, néhány szem málna.
Krém. A málnát kiválogatás után megszórni porcukorral,10 percig állni hagyni, majd összekeverni a joghurttal.A tejszínt összedolgozni a mascarponéval, kemény habbá
verni.Hozzákeverni a joghurtos málnát és a zselatin fixet.
Betenni a hűtőbe.
Piskóta: felverjük a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, beletesszük a tojássárgáját, addig verjük, amíg egész halvány lesz, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, előmelegített sütőben sütjük, / ez a legnagyobb méretű gázhoz való tepsi, amit sütőpapírral kibélelünk.5 percig egész lángon, majd takarékon a középső rácson../Palackos gáz esetében ez a folyamat 60 perc./A kisült piskótát a papírral együtt feltekerjük, kihűtjük.Levesszük a papírt róla.
Rákenjük a hűtőben tárolt krémet, feltekerjük, legalább 4 órát a hűtőben pihentetjük.
A tejszínt felverjük, bevonjuk a tekercset, málnával díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!