3 db tojássárgája
5 dl hulala ( tejszin )
2 teáskanál kukorica liszt
15 db babapiskóta
15 dkg málnalekvár
20 dkg friss málna
5 dkg mandulaforgács
fél dl cherry
cukor ízlés szerint
Babapiskótát darabokra törjük, majd a pohár aljába helyezzük. cherryvel maglocsoljuk, majd rákanalazzuk a málnalekvárt, málna felét, és a kihült pudingot.
2 dl hulalat felverjük, majd rátesszük a a pudingra.
Díszítésként rátesszük a málna másik felét, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
4-5 órára hűtőbe helyezzük, majd hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés: ha síma tejszínnel ( hulala helyett ) készítjük, akkor ízesíteni kell cukorral.
Puding:
3 dl hulalat felmelegítünk. Külön edényben a tojássárgáját kevés cukorral és kukoricalisztel habosra keverünk. Majd egyenletesen folyamatos keverés mellett a meleg tejszínbe öntjük.
( a tőzről vegyük le a keveréskor )
Visszarakjuk a tűzre, folyamatosan keverjük amig besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!