Az én szörpöm most 2,5 literes tál málnából készült, tehát minden hozzávalót arányosan kellett csökkentenem.
A málnát átválogatjuk, hogy hibás, rothadt ne legyen benne.
A Mesterfogás Krumplinyomóval pépesítjük.
A pépet beletesszük a 3 l-es Kristály Tálba.
A borkősavat belekeverjük a Mesterfogás Szilikon Keverővel az málna pépbe.
A nátrium-benzoáthoz kb. 1 dl vizet felforralunk a 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedényben, és feloldjuk, hagyjuk kihűlni.
Mikor kihűlt a péphez keverjük ezt is. Jól összekeverjük és 1 egész napot hagyjuk hűvös helyen állni.
Másnap egy ritkaszövésű vászonzacskóba, vagy tüllzacskóba, vagy egy egyszerű textilpelenkába öntjük az málnapürét.
A zacskót szorosan összekötjük, és egy ősrégi módszer szerint tálat alá téve, egy mezei seprűnyélre akasztva a zsákot, kicsepegtetjük a levét. Ez kb. megint egy nap.
Mikor a lé kicsepegett, akkor megmérjük és a kellő mennyiségű vízzel kiegészítjük.
Kimérjük a szükséges mennyiségű cukrot, beleöntjük a szörpünkbe, és addig hagyjuk a tálban, míg a cukor teljesen elolvad benne. Természetesen többször megkeverjük a szörpünket, hogy gyorsan olvadjon a cukor.
Közben jól kimossuk, fertőtlenítjük az üvegeket, amibe a szörp fog kerülni.
Mikor a cukor teljesen elolvadt a TW Tölcsérünk és a Mesterfogás Merőkanál segítségével az üvegekbe merjük a kész szörpöt. Jól lezárjuk az üvegeket és mehetnek is a polcra.
A 2,5 literes edénynyi mennyiségből 1,9 liter kész szörpöm lett.
Vízzel, ásványvízzel, szódavízzel hígítva fogyasztjuk.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
• 3 literes Kristály Tál
• Mesterfogás Krumplinyomó
• Mesterfogás Szilikon Keverő
• Digitális Konyhamérleg
• Mérő- Mix
• TW Tölcsér
• Mesterfogás Merőkanál
• 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedény