piskótához
8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
1 cs. sütőpor
krém:
25 dkg kiszsemcsés túró
7 dl 1,5%-os tej
2 vanília ízű pudingpor
5 evőkanálkanál cukor
besameles vajkrém
0,5 liter tej
8 evők.cukor
6 evők. liszt
20 dkg teavaj
zöld ételfesték,marcipán nyulak,tojáscukor,csokis roletti
Megsütjük a piskótát.Majd megfőzzük a tejjel a pudingporral és a cukorral a pudingot,és kihűtjük .Utána kikeverjük a túróval.Majd 2 dl felvert tejszínnel és egy mandarin reszelt héjával,2 vaníliáscukorral lazítjuk a pudingot.Ez lesz a töltelék a tortába.Meghámozunk 3 mandarint amennyire csak tudjuk megszabadítjuk a fehér részétől is ami még agerezdeken maradt,és tetszés szerint felkockázzuk.
Ha kihült a piskóta 3 részre felvágjuk és megtöltjük úgy, hogy krém és arra a kockázott mandarin fele ,majd piskótalap a tetejére .A következő rétegre megint krém és megint mandarin ,majd a piskóta teteje.
Annyi krémet hagyunk,hogy kívűlről is bevonjuk a tortát vékonyan egyenletes .
Megfőzzük a besamelt még hozzá úgy,hogy a lisztet és cukrot összekeverjük és csak annyi tejjel,hogy jól ki tudjuk keverni, ezt a tejmennyiséget a 0,5 literből vesszük el. A maradékot feltesszük forrni,ha feforrt beleöntjük a lisztes keveréket,és sűrűre főzzük MAjd ha kihült kikeverjük 20 dkg teavajjal és zöld festékkel .Tetszés szerint diszítjük a tortát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!