Nagyon guszta, ha valaki elém tenné szívesen megkóstolnám...:)
1 marék 2 napja áztatott mandula
4 dl forrásvíz
1 evőkanál hársméz (vagy amilyen van otthon)
1 kk fahéj
1 csipet himalája só
1 kávéskanálnyi citrom reszelt héja
1 evőkanál friss citromlé
Elkészítjük a csokikrémet is:
Hozzávalók:
1 avokádó
2 ek kanál akácméz
1 ek kókuszzsír felolvasztva
1/2 dl mandulatej
2 tk bio kakaópor
A mandulát a vízzel alaposan összeturmixoljuk, majd leszűrjük.
Így lesz mandulatejünk, amit máshol hasznosíthatunk, de ami most érdekel minket, az a szűrőnkben fennmaradó mandulapép.
Ezt jól kinyomkodjuk, kiöntjük egy kis tálkába, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Kistányérra helyezzük, és kis rudat formázunk belőle a kezünkkel.
Az avokádót meghámozzuk, kivesszük a magját, és kockákra vágjuk.
A többi hozzávalóval együtt összemixeljük:
Mikor elkészült a csokikrémünk is, nagy-nagy türelemmel befedjük csokival a mandulatúrós rudacskánkat. ( kezemmel csináltam ).
Feldíszítjük egy pici citromfűvel, és 1 áztatott mandulával, vagy kinek, mije van otthon.
Máris vághatunk belőle egy-két falat kóstolót.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!