25 dkg liszt
15 dkg darált dió
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg cukor
1 egész és 1 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
A krémhez:
3 tojássárgája
1 csapott evőkanál sima liszt
15 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg vaj
2 teáskanál mandula aroma (vagy ízlés szerint más is lehet )
Elkészítés:
1. A liszttel elkeverjük a darált diót, a porcukrot, kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egy sárgáját is. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány evőkanál tejfölt is, hogy könnyen össze tudjuk állítani a tésztát.
2. A formákat enyhén vajazzuk ki, majd nyomkodjuk bele a tésztát minden formába - a forma közepében mélyedés maradjon .
3. A formákat tepsire helyezzük, majd megsütjük a tésztát előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt.
4. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük.
5. A vajat kihabosítjuk majd hozzákeverjük a kihűlt krémet és felhabosítjuk az egészet. Végül ízlés szerint hozzákeverjük a mandulaaromát.
6. Két-két tésztát összeragasztunk a krémmel. Azonnal is fogyasztható, mert a tészta nagyon finom omlós, de ha 1-2 órát áll és dermed a krém, összeérnek az ízek, utána még finomabb.
Mint már említettem sok recept és sütő forma maradt emlékül Anyukámtól így most ezt is kipróbáltam .
Mint máskor is most is dupla adagot készítettem .
egy adagból 50 db van ragasztva
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!