20 dkg mák
20 dkg cukor
10 dkg darált mandula
12 dkg házi zsír
6 db tojás
2 dkg sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
fél citrom leve
3 dkg rétes liszt
1 dl tej
3 evőkanál mandulaforgács a tetejére
A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Részletekben adagold hozzá a cukrot. Amikor már szép fényes, tedd hozzá a sárgáját, majd az olvasztott házi zsírt is. Külön keverd össze a mákot, a mandulát , a citrom levét és a vaníliás cukrot, sütőport. majd forgasd bele a lisztet és a tejet ezután óvatos keveréssel add a habhoz.
Simítsd a masszát sütőpapíros tepsibe, szórd meg mandulaforgáccsal, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 35-40 percig. Ha tűpróba során nem ragad a tészta kész a sütemény. Nagyon finom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!