jó ötlet, a főtt hús nálunk is mindíg megmarad,így majd elfog fogyni,köszi,puszi, Hugi.
Kész knédli, vagy Rozika /Somorčíková/ receptje alapján elkészített knédli
kb.1 kg maradék fott leveshús
olaj
2 nagy fej voroshagyma
2 zoldpaprika
4 érett paradicsom
ketchup, orolt feketebors, orolt koménymag, 2 e.k.orolt piros parika,
3 evokanál mustár
ételízesíto, só, cukor ízlés szerint
A főtt húst ízesítjuk a mustárral, borssal, sóval,koménymaggal és ketchuppel, picit állni hagyjuk.
A hagymát apróra vágva megpirítjuk, rászórjuk az orolt pirospaprikát, rádobjuk a folvágott paprikát és a paradicsomot majd belekeverjuk az ízesített húst.
Én vizet nem ontottem alá, mert a paradicsom annyi levet eresztett, hogy nem volt rá szukség. Ízesítjuk sóval, cukorral, ételízesítovel.
Lassú tuzon bo fél óra alatt osszeérnek az ízek, a hús felveszi a lecsó isteni ízét, elég szaftos és suru lesz az egész. A végén én még adtam hozzá ketchupot, nekem hiányzott még egy kicsi belole.
A knédlit én készen vettem, most a fagyasztóból kerult elo az, ami a múltkor nem fogyott el. Kulonben a receptlap.hu-n Rozinál megtaláljátok a házi knédli receptjét. Jó étvágyat mindenkinek!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!