A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk szűrőben lecsöpögni.
A szalonnát apró csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk és kiszedjük a zsírból.
A sonkát apróra kockázzuk, a megtisztított újhagymát szárával együtt felkarikázzuk.
Egy kisebb méretű tepsit kikenünk a margarinnal, megszórjuk a zsemlemorzsával.
Az aljára fektetjük a brokkolit, meghintjük sóval, szerecsendióval.
Az 5 dkg margarint egy lábasban felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, csomómentesre kavarjuk és felöntve a tejjel, sűrűre főzzük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat.
Mikor levettük a tűzről, még forrón belenyomjuk a tömlős sajtot, jól elkeverjük bene, majd beleszórjuk a sonkát.
Beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és a karikára vágott újhagymát, alaposan összekeverjük és szépen a brokkolira simítjuk.
A tetejére szórjuk a pirított szalonnát és megszórjuk kevéske reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!