Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diétás ételek / lisztérzékeny » Marcipános csokitorta (GM, LM)

felvitel dátuma: 2019-11-06 16:35:11       mai nézettség: 1       nézettség: 741
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók (16 cm-es 10-14 szeletes torta - elég magas, ezért bátran lehet 10-14 szeletet vágni):

Két darab 16 cm-es tortalap készült. Külön 3-3 tojásból és egyikbe a kakaó került, így lett egy klasszikus, világos és egy kakaós tortalap. A lapokat kettévágtam, 4 lapom lett.
Tejcsokoládé-habhoz: 250 g tejcsokoládé+ 130 ml tejszín
Étcsokoládékrémhez: 250 g étcsokoládé+ 50 g tejcsokoládé és 280 ml tejszín

3 db 16 cm-es marcipánkoronghoz 300 g marcipán,
házi baracklekvár a rétegek közé (több mint fél üveg fogyott el)


 

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tortalapok elkészítése:
A sütőt elő melegítjük 160 fokra. A tortaformát kibéleljük sütőpapirral.
A világos laphoz a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adunk 3 evőkanál kristálycukrot. A harmadik edénybe pedig kimérünk 3 evőkanál rizslisztet.
A fehérjét félkemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral szintén kihabositom, hogy szép világos színű legyen és krémes állagú. Ekkor hozzáöntjük a fehérjehabhoz és elkeverjük. 2-3 részletben óvatosan hozzákeverjük a rizslisztet is.
A sütő papírral bélelt formába öntjük és az elő melegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
A kakaós piskótát hasonlóan készítjük, de a liszthez keverünk 1,5 evőkanál kakaóport, a tojások sárgáját ha kihabositottuk adjunk még hozzá 1 evőkanál vizet és 1 evőkanál olajat.
Ha nincs két 16 cm-es formánk, akkor előbb egyiket aztán másikat sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk.
A krémekhez külön edényben a tejszíneket forrásig melegítem, elzárom a tüzet, majd a csokikat hozzákeverem. Homogénre keverem és nagyjából egy órára hűtőbe teszem. Ha kezd összeállni akkor robotgéppel habosítom előbb a tej majd az étcsokisat is.
Összeállítom a tortát. A kakaós tésztalapra kerül egy vékony réteg baracklekvár, rá a kinyújtott 16 cm-es marcipánréteg, majd a tejcsokoládéhab fele. Következik a világos tésztalap rá baracklekvár, újabb marcipánkorong majd az étcsokis krém negyede. Következik a második kakaós lap, rá baracklekvár, az utolsó marcipánkorong és a maradék tejcsokoládéhab. Végül lezárom az utolsó tortalappal és vékonyan megkenem a torta tetejét és oldalát is a maradék étcsokoládékrémmel.

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.