Nagyon finom és sokáig eláll,feltéve,ha marad belőle. :D
Hozzávalók:
15dkg liszt,
10 dkg vaj,
5dkg porcukor,
1 tojássárgája
Töltelék:lekvár/meggy,barack/
15-20 dkg marcipán massza
A tésztához a lisztet összekeverjük a porcukorral,elmorzsoljuk a vajjal,majd a tojást,csipet sót hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva legalább 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk,majd a sütőt 175 fokra előmelegítjük.A tésztát 3-4mm vékonyra nyújtjuk és apró formákat szúrunk ki belőle,majd a sütőbe téve világos barnára sütjük.Hűtjük,majd egyenként megkenjük lekvárral és a kinyújtott és kiszaggatott marcipánnal befedjük.
Nagyon-nagyon finom!
Én ennek az adagnak a 6x-osát csináltam meg,diétás liszttel és édesítésre,eritritol-stevia-xilit keverékét használtam.de így is nagyon finom lett.
A csokis linzer is ebből a tésztából készült,csak vastagabbra hagytam egy kicsit a tésztát és a végén csokoládéval kentem meg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!