A legjobban szeretem ezt a tortát!Anyu ezt kérem május 13.-ra a szülinapomra! :D
A piskóta tésztája:
8 tojás
27 dkg porcukor
13 dkg liszt
1.5 citrom leve
Krém:
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
2.5 dl tej
2 evőkanál liszt
Grillázs feltét:
10 dkg dió (felszelve)
10 dkg cukor
A 8 tojást külön választjuk,a sárgákat összekeverjük a porcukorral ,citrom levével,liszttel.
A 8 tojás habját felverjük,és finoman hozzá keverjük.
180 fokos sütőben,tűpróbáig sütjük, kb.: 40 percig.
A krémnél,először a tejet,és a lisztet csomómentesen sűrűre összefőzzük,majd hagyjuk kihűlni.( Vigyázzunk,mert hűlés közben is kevergetni kell időnként!!)
A vajat a cukrokkal is összekeverjük,majd a kihűlt tejes lisztet is.
A dióból,és a cukorból grillázst készítünk,és hagyjuk kihűlni.
A torta összeállítása:
Ketté vágjuk a piskótát,rá kenjük a fele krémet,majd
a grillázst gyúródeszkán összetörjük a nyújtófával,amilyen apró szemcsére csak tudjuk.A felét egyenletesen rászórjuk a megkent ,felezett piskóta krém tetejére.
Rá helyezzük a tortalap másik felét is,és ugyanígy krém plusz a grillázzsal megszórjuk,oldalát is,egy kés segítségével.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!