Kuktában megdinsztelem a zsíron a félfőre vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
A húst (lapocka, comb vagy nyak) csíkokra vágom.
Ráteszem a hagymára, megszórom borssal, borsikafűvel, kakukkfűvel ráöntöm a konyakot és nagy lángon, fehéredésig pirítom.
A konyaktól a hús nem fog szétfőni, hanem egyben marad.
Ezt követően sózom, ráöntöm a bort és lecsukom a kukta fedelét.
A fütyüléstől számított, 40 percig főzöm, ha eltelt az idő, kinyitom a kuktát.
A gombát és a májat nagyobb darabokra aprítom és a zöldborsóval együtt a húshoz adom
Óvatosan elkeverem, hogy a húst ne törjem, ha szükséges sózom és fűszerezem, majd újból lezárom a kuktát.
Fütyüléstől számított 10 percig főzöm.
Tálaláskor finomra vágott petrezselyem zölddel meghintem.