1kg marhaborjú,
3 evkanál olaj ,
10dkg császárszalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2szál sárgarépa,
15dkg zöldborsó,
10dkg karfiol rózsa,1csm petrezselyemzöld,
só,bors,1evkanál paradicsompüré
Köret:Medvehagymás rizs.
32dkg rizs,
4 evkanál olaj
kétszeres mennyiségű forróviz
15dkg medvehagyma,só
A húst,a répát,a szalonnát kockára ,a vöröshagymát és a petrezselyemzöldjét apróra vágom.
A kerfiolt apró rózsákra szedem,de ez el is maradhat és fagyasztott vegyeszöldséggel is lehet dolgozni.
A szalonnát kipirítom,beledobom a hagymát és üvegesre párolom majd hozzáadom a húsokat,meghintjük vágott petrezselyemmel és sóval,borssal ízesitjük,zsírjára piritjuk.Felöntöm 1,5dl vizzel,adok hozzá 1 evkanál paradicsompürét és lassú tűzön főzöm egy órát,majd hozzádobom a kockázott répát és tovább főzöm,míg minden puha lesz.Közben a levét pótolom.Majd hozzáadom a vegyeszöldséget,a karfiolrózsát és intenzív tűzön pár perc alatt készre főzöm.
Köret:32dkg rízst 4 evkanál olajon megfuttatom,felengedem kétszeres mennyiségű forróvizzel és addig erős lángon kevergetve fözöm,mig a levét kicsit elforrja.Tiszta konyharuhával letakarom,fedőt teszek rá és 15 perc múlva pergő rizst kapok./sóval és vágott medvehagymával ízesítem/
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!