Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Húsos egytálak » Marhapörkölt bográcsban füstölt csülökkel.

felvitel dátuma: 2015-07-31 15:51:34       mai nézettség: 1       nézettség: 1160
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
6 kg. marhalábszár,
2 kg. hagyma,
1 db. füstölt csülök,
50 dkg. lecsópaprika,
1 db. hegyes, csípős zöldpaprika,
40 dkg. paradicsom,
6-8 gerezd fokhagyma, 
1/2 kanál fűszerkömény,
kis csokor friss kakukkfű,
só, őrölt bors,
3 kanál őrölt pirospaprika,
2 dl. száraz vörösbor,
3 kanál sertészsír.
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
A füstölt csülköt hideg vízben kiáztatom, majd a vizet leöntöm róla. Felteszem főni annyi hideg vízben, hogy  két ujjnyira ellepje. A csülköt addig főzöm, míg a hús kezd leválni a csontról. Azt a lét, amiben főtt a csülök, félreteszem a pörkölthöz, ezzel fogom ugyanis felönteni a húst. Míg a csülök , előkészítem a pörkölt többi hozzávalóját. A hagymát megtisztítom, majd feldarabolom
A húst felkockázom 3x3 cm. körüli darabokra. A paradicsomokat apróra, a paprikát karikákra vágom. A fokhagymákat megtisztítom, és kés lapjával szétnyomom. 
Felforrósított zsíron a hagymát, majd a köményt is hozzátéve, rövid ideig együtt pirítom. A felkockázott húst is hozzáadva azt fehéredésig pirítom. Felöntöm a vörösborral, rászórom az őrölt pirospaprikát, és jól összeforgatom. Hozzáöntöm a füstölt csülök félretett főzőlevét, mibe beleteszem a szétnyomott fokhagymákat, a feldarabolt paprikát, és paradicsomot. A bográcsba teszem az összekötözött kisebb kakukkfű csokrot, amit a legvégén kiemelek. Az erős paprika magházát eltávolítom, és kettévágva azt is a bográcsba teszem. Mikor először felforrt, megkóstolom, de mivel a csülök főzőleve sós, csak enyhébb ízesítést igényel, mint más esetben. Kevés őrölt borsot is adok a végső ízesítéshez, majd folyamatos forgatás mellett addig főzöm míg a hús megpuhul. Ritkán kavarom meg. Mielőtt a marhahús is készre főtt volna, a csülköt is beleteszem, és együtt főzöm készre. Tálalás előtt újra megkóstolom a végső ízesítés, elsősorban a só beállítása miatt. Vigyázzunk ne sózzuk túl! A csülköt fel is darabolhatjuk, vagy egészben is visszatehetjük a pörköltbe, és a tálalásnál külön is kínálhatjuk. Köményes vízben főtt krumpli illik legjobban hozzá. A savanyúságot,  vagy frissen készített salátát se felejtsük mellőle!
Szakács: Gasztropajti


Film link: http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2015/07/marhaporkolt-bogracsban-fustolt.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.