Jaj de csodás torta...
A piskóta hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
fél mokkáskanál szódabikarbóna
A mascarpone-krém hozzávalói:
25 dkg mascarpone
3 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
A piskóta elkészítése:
6 tojásból szokás módon csokis piskótát sütünk.
A mascarpone-krém elkészítése:
A mascarpone krémet, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet.
Külön magasabb falú tálba felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, majd a mascarpónés-kakaóporos krémet és a tejszínt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény lesz és nem marad benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.
Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk legalább egy órára, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.
Jaj de csodás torta...
Nagyon szép, főleg a marcipán a tetején
Szép torta!!
Nagyon szép, én is kipróbálom
De jóóóó
gyönyörű..
Nagyon tetszik. Én is megsütöm, s így fogom kidíszíteni, ha sikerül.
Gyönyörű a tortád! Ügyes vagy.
De elfogadnám ezt a tortát
De szép
Nagyon csodás ez a torta!
Eddig mindig vettem a tortát szülinapokra, de most kifogom próbálni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!