Tetszik ez a rohanó világ a konyhában. :)
16,5 dkg liszt (10 púpos evőkanál)
16,5 dkg cukor (8 ek)
12,5 dkg tejföl ( 4 ek)
25 dkg mascarpone
2 vaníliás cukor
5 tojás
30 dkg gyümölcs (málna, áfonya, körte, nektarin stb.)
A tésztája egy kicsit a tejespitéhez hasonló, kívül egy enyhe pírt kell kapjon, így belül pudingosan krémszerű marad. A tetejére pedig bármilyen gyümölcsöt rakhatunk.
Szinte 10 perc alatt kikeverhető a tészta a többit már a sütő végzi.
A gyümölcsön kívül a hozzávalókat egy tálban összekeverem és egy kivajazott, lisztezett formába öntöm (nálam 29 cm-es gyümölcstorta forma).
Tetejére egyenletesen eloszlatom a gyümölcsöket és előmelegített 160 fokos sütőbe rakom.
Addig sütöm, míg a teteje enyhén pirosodni kezd (kb. 45-50 perc).
Nagyon kapós lett, mi még melegében elfogyasztottuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!