500 gramm mascarpone
100 gramm cukor
2 doboz epres joghur
2x 250 ml tejszin
babapiskóta
1,5 csomag étkezési zselatin
2 tojás
40 g lisz
40 g cukor
2 tojásból piskótát sütök.
Tojásonként 20 gramm lisztből és 20 gramm cukorból szoktam készíteni a pískótát.
Sütőport nem használok mióta Farkas Vilmos piskóta alapreceptje szerint készítem a piskótáimat.
http://farkasvilmos.blogspot.hu/2011/03/piskota-alaprecept.html
A kihült piskótát visszarakom a tortaformába (26 cm-es kibélelem sütőpapírral, hogy könnyebben ki lehessen venni a tortát) és körberakom szorosan babapiskótával.
A mascarponét kikeverem a cukorral, ízesítem egy kis cirommal és hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a 100 ml vizben feloldott zselatint. Ez lesz az első réteg. Erre eperszemeket rakok majd a joghurt krém kerül rá.
A 2 doboz epres joghurtot - kb. 5 evőkanál cukorral - jól kikeverem, hozzáadom a 250 ml felvert tejszint és a 100 ml vizben feloldot zselatin másik felét. Ez a következő réteg.
A tetejét ismét kirakom eperszemekkel majd a fél csomag zselatin feloldom 150 ml vizben (málnaízű szörppel szinezem) és ráötöm az eperszemekre. Hűtőbe rakom és másnap felvert tejszihabbal díszitem. Addigra kicsit megpuhulnak a babapiskóták, nagyon jól lehetett szeletelni.
Ez egy hatalmas születésnapi torta volt. Szerintem a "hétköznapi tortaként" elég 250 gramm mascarponeból készíteni a mascarpones krémet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!