A sonkát főzzük meg puhára. A tejet forraljuk fel a sóval, és a cukorral. A tojásokat verjük fel alaposan. Amikor forr a tej, öntsük hozzá a tojásokat. Folyamatos keverés mellet sűrítsük be a tejet. Először sodó állagú lesz, de ennél tovább kell főzni. Egészen addig, amíg a tojás apró darabokra össze nem ugrik, és a tejsavó ki nem csapódik.
Vegyünk egy ruhadarabot (pl. textil pelenkát), tegyük egy öblös, és mély tálra.
Ebbe szedjük bele a masszát. A levet nem kell beletenni. Kössük össze a ruha száját, akasszuk egy fakanálra, és egy éjszakán át lógassuk így a hűtőben.
Másnapra sajtszerűen szeletelhető állagú lesz.
A sonkát sütés előtt kenjük le a pác felével.
Tegyük 180 fokos sütőbe, és maximum 10 percig grillezzük így.
Még forrón kenjük át a máz másik felével.