80 dkg sertésszelet
20 dkg gomba
1 db vöröshagyma
5 dkg mazsola
só, bors, fűszerkeverék ízlés szerint
liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
20 dkg burgonya
friss zöldség a díszítéshez
A sertésszeleteket egyenlő szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk, egy picit sózzuk.
A apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük az apróra vágott megtisztított gombát és tovább dinszteljük, beletesszük a mazsolát, közben enyhén fűszerezzük.
A hússzeletek egyik felére töltjük a gombás tölteléket és a hússzelet másik felét ráhajtjuk, majd a szélét összetűzzük ( ez lehet hútű, vagy fogpiszkáló ) és egyenletesre nyomkodjuk.
Bepanírozzuk ( liszt, tojás, zsemlemorzsa ) és forró étolajban őzbarnára sütjük.
Puhára főzött rizst merőkanálba tömködjük, és óvatosan kipattintjuk ( így egy szép formás rizshalmaz képződik )
A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd forró étolajban megsütjük.
( a töltött hús és a burgonya sütését érdemes úgy időzíteni, hogy elkészülte után mielőbb elfogyasztásra kerüljön, mert frissen fogyasztva igazán finpom )
Tálaláskor friss zöldséggel díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!