7 szál metisztított fehér spárga vagy elkészíthető zeller gumóból is ugyan úgy,akkor egy közepes zeller gumó kell hozzá és zeller levél.
1 ek.margarin,csipetnyi oregánó,bazsalikom,bors
1 tasak Knorr grízgombóc leves, vagy maradék húsleves
15 dkg egész paradicsom,
friss zellerlevél
Az olvasztott margarinon megpároljuk a kis kockákra vágott spárgát vagy zeller gumót,hozzáadjuk a fűszereket és kevés vízzel puhára pároljuk.
Hozzáadunk 1 l forró vízet és a tasak tartalmát. Forrástól számított 5 percig főzzük,hozzádobjuk a friss,kockákra vágott paradicsomot és még 5 percig lefedve állni hagyjuk.
Tálalás előtt megszórjuk finomra vágott zeller levéllel.
Én nem a Knorr levessel készítettem,hanem a tegnapi maradék húslevessel engedtem fel és külön kifőztem daragaluskát és úgy tálaltam.
Daragaluska:2 egész tojás fél dl olajjal felverni, só ,bors bele és kikeverni 6 lapos evőkanál darával.Kicsit folyósnak kell lennie.,10 perc állás után míg felforr a víz éppen jó állagot fog elérni a szaggatáshoz. Figyelem a darát nem szabad az összeállítás után már újra keverni,hanem azonnal szaggatni és ne lobogjon a víz.
Ez egy finom, könnyű és gyors leves.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!