A spagettit sós, forró vízben felteszem főni.
Ezalatt elkészítem a ragut.
A hozzávalókat ízlés szerint feldaraboljuk.
Én a sárgarépát, és a paprikát csíkokra (zsülien) vágtam a hagymát felkarikáztam, a gombát felszeleteltem, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam, majd apróra vágtam.
Kevés olíva olajon megfonnyasztottam a hagymát, enyhén megsóztam, és felöntöttem kevés borral. (a bor alkoholtartalma a főzés során elpárolog.)
A serpenyőbe kerül a sárgarépa, amivel ismét rövid ideig párolom.
A paradicsompürével együtt kerül hozzá a csíkokra vágott paprika, a gomba, a fokhagyma, a zöldbab, a zöldborsó, és frissen borsot őrlök rá.
Kevés apróra vágott bazsalikomlevelet is adok hozzá, majd összeforgatom, és a tüzet elzárom.
A közben megfőtt spagettit leszűröm, és azon tálalom.
Meg lehet szórni reszelt parmigiano (parmezán) sajttal is, de így is fogyasztható. Kitűnő, gazdag, mediterrán, tésztás egytálétel.