Egy maroknyi friss medvehagyma,só,bors,1db krumpli,5dkg vaj,1evkanál tejföl,1dl tej,kb 5dl víz.
Én krumplival sürítem,de készíthető 1 evkanál liszttel is,amit a megpárolt medvehagymára szórunk,kicsit átpároljuk vele és utánna engedjük fel a leírtak szerint.
Levesbetét:4főre,4db tojás
A medvehagymát megmosom,kicsit összevágom és a vajon megpárolom,majd felengedem kb 5dl vizzel,sózom,borsózom és hozzádarabolok 1db krumplit.Lassú tűzön 20 percig főzöm.Mikor a krumpli puha botmixerrel pürésítem és hozzáadok 1 dl tejet és 1 evkanál kikevert tejfölt.Fölforralom és beleütök személyenként 1db tojást ,vigyázva,hogy egybenmaradjanak.Tulajdonképpen bevert- tojást készítek bele. Nagyon kicsi hőfokon 5 percig fedő alatt csendesen főzöm,míg a tojások szépen megfőlnek benne.Ezzel tálalom és diszítésként a tetejére szórok egy kevés felaprított medvehagymát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!