50dkg burgonya
2 tojás
1 kvk só
1 kvk bors
2dkg vaj
medve hagyma
25dkg liszt
olaj a sütéshez
Elkészítés
Megfőzöm héjában a burgonyát ,mikor megfőtt megpucolom ,krumpli nyomón áttöröm
hozzáadom a tojást ,borsot ,sót a vajat , és a medvehagymát .
Jól gyúrható tésztát kapjak ,ha igényel még lisztet lehet bele tenni .
Majd lisztes kézzel kroketteket formázok . Az így elkészült kis formákat forró olajban arany barnára sütöm .
Tipp :Ha marad krumplipüré nehogy kidobjuk nem baj ha esetleg abban van tej vagy aki tejföllel készíti az sem .Ilyenkor egy picivel több lisztet igényel ,de isteni krokkett van belőle .
Tálalhatjuk babgulyáshoz ,sültekhez finom étel .
Medvehagymát ősszel az erdőkben betudjuk szerezni ,és aki ügyes télire lefagyasztja .Vagy zöldséges üzletben is kapható. Nagyon egészséges .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!