50 dk liszt
3 dk élesztő
2 dl tej
2-2,5 dl víz
1 tk só
2 ek olaj
pici cukor
medvehagyma(2 marék apróra vágva)
A tejet meglangyosítani, majd a felébe belekeverni egy pici cukrot, és belemorzsolni az élesztőt. Letakarva párperc alatt felfuttatni.
Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. A közepébe egy mélyedést csinálni, majd belekanalazni az olajat, beleönteni a maradék tejet, a felfuttatott élesztőt, a langyos víz felét, és az apróra vágott medvehagymát. Fakanállal elkezdeni keverni és a maradék vizet apránként hozzáönteni. Vigyázni hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztani, majd kelesztőtálba kb. egy óra alatt megkeleszteni. (én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát és ott dagasztottam és kelesztettem meg)
Ha már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis halmokat szaggatni belőle. (én beolajozott kézzel csípek le a tésztából és úgy helyezem a tálcára)
Ezután konyharuhával letakarni, és kb. 20 percig tovább keleszteni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beolajozott kézzel megformálni a tésztát és belehelyezni.
Mindkét oldalát szép pirosra sütni, majd lecsepegtetni, és törlőpapírra kiszedni.
Tálalás előtt kicsit megsózni, tejföllel megkenni, és reszelt sajttal megszórni. Fokhagymával most nem kell megkenni, mert a medvehagymától finom fokhagymás ízt kap.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!