18 dkg liszt / fele hajdina liszt, fele teljeskiörlésű tönkölybúza liszt./
5 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
1,5 dl tej
5 dkg füstölt trapista sajt
1 k.k. só
1 k.k. szódabikarbóna
1 k.k. őrőlt kömény
2 k.k. pirított szezámmag
1 k.k. lenmag
1 k.k. lenmagliszt
20-25 levél medvehagyma
FelA szilárd hozzávalókat beöntöm egy tálba.
A tejet és a tojásokat elkavarom, azt is beöntöm a tálba, hozzáöntöm az olvasztott vajat, majd az apróra vágott medvehagymát és a reszelt sajt felét. Jól átkeverem és egy kivajazott mufiinsütő mélyedéseit félig megtöltöm.
A tetejére reszelt füstölt karaván sajtot teszek.
Előmelegített sütőben 20 percig sütöm.
A muffint, Helga hazárdőr falatkáinak átalakításával csináltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!